27 Ekim 2012 Cumartesi

Daha Fazla Yağ Yakımı için Interval ile Tanışın


Sağlıklı bir kalp için American Heart Association haftada 5 gün 30 dakikalık egzersiz önerirken, American College of Sports Medicine yağ yakımı için fazlasını öneriyor. Peki bu zamanlamalardan ne gibi sonuçlar çıkarılabilir? Araştırmalar zamanlamadan bağımsız olarak egzersiz sırasında tempoyu aniden arttırıp sonrasında dinlenme periyotları da koyan Intervallerin birim zamanda daha fazla yağ yakımı sağladığını gösteriyor.

Egzersize iniş-çıkış katan Intervaller sadece egzersiz sırasında daha fazla yağ yakımı sağlamıyor, aynı zamanda egzersiz sonrası oksijen tüketim oranınızın (EPOC, excess post-exercise oxygen consumption) artmasına ve vücutta yağ yakımını sağlayan hormonların çalışmasına da yardımcı oluyor.

Life Fitness cihazlarında otomatik olarak kullanabileceğiniz Interval programlarının yanısıra, Interval düzeninizi kendinizin de verimli şekilde ayarlayabilmeniz için Life Fitness uzmanlarından öneriler:

Isınma: 5 dakikalık yürüyüş veya jogging ile ısınma yapın.
Egzersiz tipinizi seçin: 2 dakika boyunca aynı seviyede kalabileceğiniz yürüyüş yada koşu egzersizlerinden birini seçin.
Maksimum Hız: 30 sn. ile 1 dakika arası bir süreyle yapabileceğiniz maksimum hızı yapın. Bu, kondisyon antrenmanı da sağlayan maksimum hedef nabzınızın %80'i bölgesine sizi yaklaştıracaktır.
Dinlenme: Yaklaşık iki dakika boyunca size dinlenme imkanı tutacak hafif tempoda devam edin.
Tekrar: Tekrarlar halinde bu rutini 20 - 30 dakika uygulayın. Egzersiz sonunda soğum için 5 - 10 dakika düşük tempoyla soğuma moduna geçin.

Interval antrenmanlarına geçmeden önce vücudunuzun belirli Cardio altyapısına sahip olduğundan emin olun. En doğru yönlendirmeler için programınızı takip eden eğitmeninize de danışabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder