26 Eylül 2012 Çarşamba

Yemeği fazla çiğnemek ve yavaş yemek yemenin faydaları

Beslenmedeki efsane laflardan biri de , ne kadar çok yemeğin çiğnenirse veya ne kadar yavaş yemek yenilirse, daha az kilo alınacağıdır. Peki gerçekten bunun gerçek payı var mıdır!

Öncelikle yediğiniz besinleri fazla çiğnemenin size daha fazla lezzet sağladığını söyleyebilirim, bunun sonucu olarak bu durum sizin daha az yemek yemenizi sağlar. Bu da psikolojik olarak sağlanan faydalı kısmıdır.

Yemekleri fazla çiğnemediğinizde; büyük lokmalar bakterilere, şişkinliğe ve gaza neden olur, ayrıca fazla çiğneme sindirimi kolaylaştırır, tükürüğün içerisindeki enzimler sindirime yardımcı olur. Tüm bunların yanı sıra yavaş ve fazla çiğneyerek yemek yemenin en önemli faydalardan biride fazla çiğneme öncelikle beyni, daha sonra da mide ve bağırsakları sindirim işlemine başlatması daha erken şekilde daha fazla uyarmasıdır. Bu şekilde hem yavaş yer, hem de fazla çiğnerseniz hem sindirim sistemi daha çabuk uyarılacak, böylece toklu hissi daha çabuk beyne ulaşacaktır. Sizde yavaş yediğiniz için daha az yemek yiyerek doyacaksınız.

Demek ki bazı efsaneler gerçek olabiliyormuş

sporfitness.com

0 yorum:

Yorum Gönder